PC4 Clicking on/off

Power Controller 4 (4 independently programable outlets)
jmmon416
Posts: 15
Joined: Wed Feb 25, 2009 6:15 pm
How many years have you been in the hobby?: 0

PC4 Clicking on/off

Postby jmmon416 » Wed Aug 13, 2014 5:50 pm

One channel on my PC4 is clicking. it is actually channel 4. It clicks on/off even when nothing is plugged in. I tried setting it up as something different, and even turned channel off, but still clicks The LED turns on and off with the clicking. Thanks is advance for your help

User avatar
kenman345
Posts: 351
Joined: Thu Apr 24, 2014 6:36 am
How many years have you been in the hobby?: 0

Re: PC4 Clicking on/off

Postby kenman345 » Wed Aug 13, 2014 7:09 pm

jmmon416 wrote:One channel on my PC4 is clicking. it is actually channel 4. It clicks on/off even when nothing is plugged in. I tried setting it up as something different, and even turned channel off, but still clicks The LED turns on and off with the clicking. Thanks is advance for your help

Channels 1 and 4 are run using relays. this means that the connection is physically disabled when not supposed to be on. The clicking you are hearing is the channel being turned on and off. the LED light is just an indication of the channel being on when lit.

jmmon416
Posts: 15
Joined: Wed Feb 25, 2009 6:15 pm
How many years have you been in the hobby?: 0

Re: PC4 Clicking on/off

Postby jmmon416 » Wed Aug 13, 2014 7:16 pm

It is a constant ON/OFF. in other words relay is clicking on/off/on/off/on/off constantly. it will not stop. even when i manually turn output off.

User avatar
n2585722
Posts: 6168
Joined: Mon Sep 08, 2008 5:54 am
How many years have you been in the hobby?: 30

Re: PC4 Clicking on/off

Postby n2585722 » Thu Aug 14, 2014 5:36 pm

Does it do this if the PC4 is powered on without being connected to the rest of your system?
thanks,
Danny

jmmon416
Posts: 15
Joined: Wed Feb 25, 2009 6:15 pm
How many years have you been in the hobby?: 0

Re: PC4 Clicking on/off

Postby jmmon416 » Fri Aug 15, 2014 3:32 am

When i unplug the bus cables it stops,but all blue led go off also.

User avatar
n2585722
Posts: 6168
Joined: Mon Sep 08, 2008 5:54 am
How many years have you been in the hobby?: 30

Re: PC4 Clicking on/off

Postby n2585722 » Fri Aug 15, 2014 5:29 pm

It sounds like a programming issue. You may need to do a reset to factory defaults. This will erase all programming. You will have to reprogram all you outputs after the reset.
thanks,
Danny

bobwan
Posts: 23
Joined: Fri Mar 16, 2012 2:04 pm
How many years have you been in the hobby?: 0

Re: PC4 Clicking on/off

Postby bobwan » Sat Oct 04, 2014 2:00 pm

I have the EXACT same issue and have isolated the problem but don't have a solution yet. (I dread resetting and reprogramming).
CH 4 clicks on, off, on , off......... in 1 second intervals. I had previously programed this channel as cooling fan to respond to temp from my SL1. I reprogrammed the channel from the RKE as always OFF, function= On/Off, standby none, default Off, alarms none. I repeated this with the SID but it still clicked on/off/on/off....
I was able to stop it by unplugging the SL1 !!!!! even though there is NO visible code linking the channels on the SL1 and this PC4. I have ferrite beads at each end of ALL cables, I have a self powered HUB.

User avatar
n2585722
Posts: 6168
Joined: Mon Sep 08, 2008 5:54 am
How many years have you been in the hobby?: 30

Re: PC4 Clicking on/off

Postby n2585722 » Sat Oct 04, 2014 5:14 pm

Have you ever updated the firmware. If you have you have to do a reset to factory defaults for the system to work correctly. Data values may have moved from one place to another and that is the only way to initialize all the data values.
thanks,
Danny


Return to “PC4”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest